Így látom Én a világot

Napok és évek

Kommentelem magamat :)

2018. április 30. - Takoma69

Hú hát a meglepődés, megdöbbenés öröm és még ki tudja milyen érzelmek is kavarognak bennem az "Ez felháborító! (Vélemény)" bejegyzésem utóéletével kapcsolatban! Eddig hat bejegyzést írtam, az első ötöt már jó pár hónapja, igaz azok a házasságom és válásom történetét dolgozták fel. Azok valami miatt nem ütötték át az inger küszöböt, de nem is csodálom, hiszen magán jellegű írások, nem feltétlenül kíváncsi rá a nagyérdemű. Pedig az a pár ember, és ezt értsd szó szerint, elég jó véleménnyel volt róla.

És akkor jött ez az utóbbi ami már az első este 3000 feletti megtekintést produkált. Tanácstalan voltam, nem értettem mi is történt, hiszen csak a fácsén osztottam meg, ahol mindösszesen csak 19 ismerősöm van. Azok meg nem osztották meg.  Reggelre ez az érték felkúszott 7000 főlé. Ekkor kezdtem el keresgélni az okát és hát eltartott egy darabig amíg megtaláltam az Index honlapján. Lesett az állam! Úgy látszik a szerkesztők láttak benne valamit, ami érdemessé tette a megjelenésre, amit ez úton is köszönök! Sose hittem volna, hogy egy népszerű internetes újságban az Én írásom megjelenik. 

Nem vagyok írói vénával megáldott ember. Még csak diplomám sincs, amire büszke nem vagyok, de az élet így hozta. Én örülök hogy kiváltottam valamit az emberekből, legyen az pozitív, vagy negatív. A komment szekciót pedig nem cenzúráztam. Pontosabban egyet moderáltam ki, amelyik nettó mocskolódás volt, így érdemben nem tett hozzá semmit, csak személyeskedést. Most mikor ezeket a sorokat gépelem, már 15000 felé jár az olvasottság és ez örömmel tölt el. 

A leírtakat vállalom, mert az Én véleményem! Ön vagy Te, aki nem értett velem egyet, annak csak annyit üzennék, egy országban élünk és van egy rossz hírem, ugyan abban. Ezeknek a két különböző pártállású embereknek egy felé kellene húzni azt a képletes ország szekerét! Hiszen mi vagyunk az ország és nem azok akik, a választók felhatalmazásával vezetik. Nekik értünk kellene hogy dolgozzanak, képviseljenek bennünket. Téged is, engem is! Ez az ország közös! Nem a Fideszé, a DK-é, Jobbiké vagy az LMP-jé és még ki tudja melyik párté. Sőt, nem is a Mészáros féléké! A mienk! Ez a mi kis szemétdombunk. Közösen kell, kellene rendbe rakni, szebbé és élhetőbbé tenni. Közösen!! Külön külön nem megy, csak beledöglünk és ezt észre kellene már venni. Persze fogd rám, hogy idealista vagyok, de előtte nézz magadba és kérdezd meg magadtól, hogy tényleg ezt akarod ami itt folyik? Jó ez neked? Boldog vagy ebben a helyzetben? Rendes orvosi ellátást fogsz kapni és meg is fogsz gyógyulni? Jó a lelkednek zsigerből utálni a másikat? Az ellopott nyugdíjad is rendben van? Nem vagyok hívő, de így viselkedik egy igaz keresztény ország vezetés? És ha csak egyre is NEM a válaszod, már tettél valamit a gondolkodás felé, amiből már lehet építkezni és nem csak rombolni. 

Igen! Elég volt hogy mindenkivel háborúzunk, elég volt hogy mindenkiben csak az ellenséget látjuk, még azokban is akik ezt az országot pénzzel tömik! Ennek a pénznek a Te jobb életedhez kellene hogy hozzájáruljon és ehelyett ellopják. És ezt Te illetve Ők vagyis Mi hagyjuk. De meddig? És minek kell történnie, hogy ez megszűnjön? A mai ellenzék keresi önmagát, keresi a választóit és keresi azokat akikkel megdönthető ez a kormány, ami még meg sem alakult. Az ellenzéki szavazók meg magukra maradtak. Nincs aki összetartsa őket aki viszont a hatalomnak megvan. Egy a párt egy a rendszer alapon. Egypártrendszer! Ezt szeretnéd? Kontroll nélküli bármitcsinálhatokat? Még nem tudod kedves utálóm, de ezt Te is megszívnád, de nagyon. Mert a hatalomnak csak addig kellesz, amíg az ikszet bekaristolod az általuk megfelelő helyre. Utána meg együtt ülünk a váróban a dokinál, mert nem volt időpont már, hátha mégis bemehetünk. Ugyanúgy a várólista végén leszünk, várunk 45 percet egy mentőre pokoli fájdalmak között, mint ahogy ez utóbbi velem megesett. 

Érdekes módon, a munkahelyemen ez a megbékélés, más véleményének az elfogadása működik és nem azért mert munkahely, muszáj együtt dolgozni. Néha megvitatjuk, megbeszéljük gyűlölködés nélkül az élet és a politika dolgait. Sőt, a szomszédom sem azonos álláspontot képvisel velem, de beszélgetünk, segítünk egymásnak és mint legutóbb, ha nincs itthon, locsolom a virágait. Ezért is bízom benne, hogy ez nagyban, országosan is tudna működni. 

Végezetül! Ha ebből az országból, ahogy írtam a mi kis szemétdombunkról száműzni tudnánk gyűlöletet, a megbélyegzést és végre mégse dögöljön meg a szomszéd tehene, már többet tehetnénk érte mint most. Koromnál fogva én ezt már nem biztos hogy megérem, de gyermekemnek, gyermekeinknek joguk lenne egy gyűlölettől mentes világban felnőniük és ezen jó lenne komolyan elgondolkodni!

 

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha úgy gondolod mást is érdekelhet, oszd meg, írj véleményt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://takoma69.blog.hu/api/trackback/id/tr3413881866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.